估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 韋根錘仔護級大激鬥

总参赛

总盈利

周盈利

超级版主

专家点

盘口精英奖最旺人气奖终生成就奖

15/05/2011
文: 阿占

唔係你死,就係我亡!今晚英超上演護級生死戰,排尾二嘅韋根主場迎戰包艇嘅韋斯咸,兩隊為保留級一線希望,今場肯定打甩門牙帶血吞。要生存就只有以攻代守呢條路,相比之下韋斯咸情況危殆無得縮,受讓平半下盤抵博,不過阿占認為兩隊鬥攻,博1.8倍入球大更為穩陣!(有線204、304周日晚11:00直播)

韋斯咸唔贏即死焗住攻

韋根近6場聯賽只係贏得1場,令球隊跌入護級漩渦深淵,今場如果主場都贏唔到,煞科日作客史篤城都咪話唔惡打!好在前鋒尼索比亞近4場聯賽入3球狀態大勇,今場喺佢帶領下肯定同韋斯咸死過,只可惜佢哋後防勁多甩漏,前面入埋唔夠後面輸。

睇番韋根今季比賽有個特點,就係對住同級數對手例牌攻到天昏地暗,下半季對西布朗踢成2:2、對布力般贏4:3、上個月對黑池贏3:1、對新特蘭輸2:4,今次對韋斯咸又點會留手?入波想少都難啦!

對手韋斯咸情況就最惡劣,尋晚狼隊同黑池贏波後,逼使佢哋今場作客韋根一定要贏波,先保得住護級一線生機,咁嘅情況當然係焗攻啦!況且韋斯咸班球員為下季鋪路,今場都一定大踢身價波搵定新老闆,所以今仗好大機大手交易而回!

頂占筍盤

韋根 入球大

有線球彩台主持阿占‧電郵:soccer64@cabletv.com.hk‧球彩群組:http://fb.com/icable64

PHONE波熱線:1831 678‧「球彩俱樂部」開放時間:周日晚11:00至周一凌晨0:00