估波论坛

会员注册
搜索

[足球] 紅魔登基普細歡騰

总参赛

总盈利

周盈利

球王

专家点
14/05/2011
文: 阿占

曼聯登基就喺今晚!追英超呢齣長篇劇追咗接近九個月,大家今晚極大機會可以見證傳奇一刻,曼聯作客布力般只要唔輸就可以贏得第19次頂級聯賽冠軍,雖然好多球迷都想曼聯贏番場轟轟烈烈封王,不過紅魔作客麻麻,而且要準備歐聯決賽撼巴塞,絕對唔會亂搏,捧1.82倍入球細最穩陣。(有線201及301、廣東體育周六晚7:45直播)

依家曼聯同利物浦都贏過18次聯賽冠軍,並列英格蘭之冠,不過「紅魔」今晚只要搶到1分,就會成為英格蘭史上獨一無二、最成功嘅球會!事實上,已經袋咗大半隻英超冠軍獎盃落袋嘅曼聯,自擊敗車仔嗰晚起,肯定已將目標直指歐聯決賽,一於做埋「歐聯英超雙冠王」先至夠巴閉。

曼聯坐定粒六派副選

以投X角度去睇,正正因為曼聯已穩奪英超冠軍,加上佢哋要搏歐聯、向巴塞復仇,所以今晚好大機會保留實力,據聞路爾斯華倫西亞、奧巴坦同布朗等今季上陣唔夠10場嘅球員,今晚都有機會再披戰衣,既然曼聯都已經坐定粒六,就算守和捧盃都唔介意。好簡單,大家睇番同「畸士」嘅西甲巴塞,作客利雲特咪又係和波捧盃囉!所以,想捧紅魔嘅朋友,真係要小心喇。

布力般未上岸以守為攻

人哋曼聯呢邊廂咁高興,難為布力般流浪家陣仲係相當閉翳,要為護級搏命。但好老實,布力般自己知自己事,相信今仗點都唔敢立亂搶攻,咪忘記布力般中場大將鄧尼、安祖斯同格拿都有傷在身,即使想攻都有心冇力,務求死守搶番1分就心滿意足喇。最重要嘅,係布力般近6場聯賽都開入球細,有條好路怕咩再跟先?

布力般連開6口細

‧近6場比賽均開出入球細。

‧連續4場比賽保持半場不失。

曼聯近戰少失波

‧連續2場作客聯賽不勝兼冇波入。

‧近5場聯賽皆保持半場不失。

頂占筍盤

布力般流浪

入球細

有線球彩台主持阿占‧電郵soccer64@cabletv.com.hk

PHONE波熱線:1831 678‧「球彩俱樂部」開放時間:周六晚9:00至周日凌晨0:00